neděle 1. října 2017

Vikiho občasník - Horní Lomná

Na prodloužený víkend si za hubičku pronajímáme chatu a s dalšími třemi rodinami jedeme důkladněji poznat tento kout Beskyd.


Odpoledne a večer po příjezdu stíháme kouknout na nádherný místní kostel s křížovou cestou a projít se do hotelu Kyčmol, kde vaří pivko Lomňan.


V pátek po tom co se nám podaří probrat tatínky se busem přesunujeme na Tatínky odkud stoupáme k chatě Kamenitý, kde nás čeká boj s velkými porcemi výborné polívky. Šup na hřeben k další chatě na Slavíči, odkud dále po hřebení a sešupem k chatě.










Sobota začíná stejně jako pátek. Myslím tím, že se pod kopec přesunujeme busem ( tatínci jsou na nějaký čas ponaučeni). Z Dolní Lomné jdeme 5 km stoupáním ke Kamenné chatě. Je krásně a teplo takže se dá i naboso. Po hřebeni dobýváme nejvyšší vrchol pobytu Velký Polom 1067 m n.m. a od kapličky na Muřínkovém vrchu padákem k chatě.




 
Neděle je jako malovaná. S Domčou buduji v lese nad chatou opevnění. Nepřátelé podnikají několik rafinovaných útoků různými zbraněmi, ale dobýt pevnost, vzít vlajku a přimět nás ke kapitulaci se jim nedaří.