neděle 16. června 2013

Vikiho občasník - Brušperk, Hukvaldy, Kravaře, Skalka

 Víkend byl zase našlapaný, no ostatně co od mých rodičů jiného čekat. 

Začínáme očistou interiéru našeho vozu u přehrady v Brušperku, kde jsme přijeli kvůli účasti taťky na neoficiálním mistrovství světa v triatlonu. Něco z trojkombinace flaška kakaa + flaška čaje + 2 flašky vody se šťávou mi nesedlo tak to muselo ven. I když v triatlonu zatím nezávodím flákat jsem se tu nepřijel.

Nejprve podstupuji tvrdý záchranářský výcvik pod vedením zkušeného paragána Vitalije Pigičenka.



Teprve, když jsem dokonale připraven můžu usednout do záchraného člunu. Našim úkolem je dnes dohlížet, aby se při plavecké části triatlonu nikdo neutopil.



 

I při jízdě na kole může občas hrozit utonutí.



 

Akce Brušperk dopadá dobře, takže můžeme jet za odměnu na výlet. Kam dnes vyrazíme je jasné. Hukvaldy jsou kousek a kromě mé oblíbené střelby z kuše je  prý na nejvyšší hradbě ukryt poklad.


Nekecali, fakt tam ten poklad byl. Kurňa jak to mohli vědět. 



Nedělní běh zámeckým parkem v Kravařích vynechat nemůžeme. Prajzáci jsou národ běhavý proto je tu na startu vždy tolik dětí, že musí holky a kluci startovat zvlášť. V kategorii 0-6 let sice zatím nemám proti starším borcům šanci, ale i tak mě to tu moc baví, protože cílová rovinka (takže vlasně celá trasa závodu) je obklopena špalíry hlasitě fandících diváků, takže to běží samo. Po mě jde spolu s dalšími 160 dospěláky vyplavit endorfíny maminka. 



Odpoledne je cílem našeho výletu Skalka, kde se koná tématická akce s názvem Pivní slavnosti. "Cesta" na obrázku níže byla ještě nedávno kratší schůdnější varianta ke Skalce, dnes je již pouze kratší.   


Asi nemusím jmenovat kdo z členů naší  rodiny se nejvíce zajímá o 16 druhů piva, které zde čepují a kdo o borce smažící rockové pecky na akustické nástroje. Ta malá basa zní fakt skvěle.