neděle 9. října 2022

Bike výlet "chlapi sobě"

 Druhý říjnový víkend a tatínci s biky jdou opět do akce. Start plnotučné trasy je v Jablunkově, kde se dopravujeme vlakem. Kondice? Já standart, Mára forma, Ruda +10kg.

Výlet má cca 80 km a 2400 výškových metrů (Jablunkov - Hrčava -  Skalité - Čadca - Chohtárný kopec - Marťácký vrch - Jakubovský vrch - sedlo Semeteš - Luby - sedlo nad Zápačou - Bačkárka ).

Do Čadce to jde, ale pak je to peklo, zejména pro +10 Rudu. Když zrovna prudce nestoupáme, tak se mrcasíme zkrz hromady baga a obrovské kaluže. V poslední třetině se k nám přidává Martin přijíždějící od Rožnova. V cíli na Bačkárce jsme fest zbití až za tmy. Tak zbití, že po úžasné koupeli v kádi za svitu úplňku a iks pivech jdeme v půlnoci spát, aniž bychom si dali jediného panáka Demanovky. 

Druhý den Ruda  za rozbřesku upaluje na oslavu synátorových narozek. My si to po včerejším očistci uživáme (Bačkárka - Karlovice - Benešky - H.Bečva - Martiňák - Kunčice p.O ) a ani dvě horské prémie první kategorie nám náladu nemůžou skazit. Skvělou náladu nám naopak ještě vylepšuje návštěva pivovárku Ogar, kde už jsme bez Martina, který v H.Bečvě nabírá kurz Rožnov.