pátek 17. února 2012

Vikiho občasník - plesová sezóna

Jelikož je třeba žít i společenským životem zakoupila mi maminka vstupenku na maškarní ples, který se koná v pustkoveckém centru Krteček, kde si občas chodím hrát.

Volba masky je nedemokratická. Mamka se rozhoduje, že půjdu za čmeláka. Jednak mám doma již delší dobu zapůjčená tykadla a hlavně mamka investovala čas do výroby žlutočerného pruhovaného trika a papírových křídel. Argument, že téma bálu je „Vesmír“ se nesetkává s pochopením. Prý budu vesmírný čmelák.

Hned v šatně dětského centra vidím, že vesmírných čmeláků tu bude více. Obléct kostým odmítám. Na to rodiče ve snaze mě k obléknutí přimět „podívej Viktorku ta holčička jde taky za čmeláčka a dívej támhle je další včelka“. Tímto mě samozřejmě nepřesvědčují. Naopak. To, že vesmírný čmelák je blbost by se ještě překousnout dalo, ale to že bych nebyl originál už ne ;-) Když svého času přišel Cimrman obalen starými pytli a slámou na maškarní, byl sice terčem posměchu jistého Pejřila, ale jeho „Pumpa v zimě“ byl originál a to se cení. Pak najednou dostává mamka skvělý nápad a povídá taťkovi „dívej, má černé kalhoty, černé triko, půjde za černou díru“.




Začíná vesmírný bál, kde je x princezen, čtyři včelky či čmeláci, karkulka, pirát, černá díra a „nezbytný“ spiderman s batmanem. S tetou Měsíčkem zahajujeme putování, jehož cílem je najít sluníčko. Cestou plníme různé úkoly a zpíváme. Potkáváme další tety Smutnilku, Popletku a Atletku, které nám jsou při hledání sluníčka nápomocny. Vše dobře končí, sluníčko zase svítí, my jsme odměněni bublifuky a až do konce bálu se vlníme v rytmu známých pohádkových hitů. Parádní akce!!!