neděle 25. února 2024

Vikiho občasník - Jeseníky, chata Kvedlena

 Booknout si noc na vysněné chatičce ležící v top lokalitě pár set metrů od červené značky ČH sedlo - Šerák není vůbec jednoduché. Manažerem našeho spolku je však strejda Peťan, který opět dokazuje, že nic není nemožné ... prostě máme klíče a jedem. Jelikož je strejda manažerem v jistém řetězci jede s námi taky 3 kg maďarského vepře a nějaké to kilko kuřecích stehen. Předvoj v počtu 3ks puboši + 2ks tatíci vyráží už v pátek po škole. Vetšina cesty je na čelovky, v dešti a v závěru na sněžnicích. V chatě je brzy teploučko, strejda žhaví kamna a připravuje výbornou večeři.

Sobota je ve znamení sněhovánek. Budujeme zákopy a sochu boha Vlasti Kaďáka. Odpoledne doráží bejby sekce ve složení Vali, Bertík + dva tatíci. Sněhovánky pokračují až do setmění. Strejda Péťa čaruje v kuchyni. Jeho maďarský vepř, se zelím strejdy Dušínky a domácím knedlíkem strejdy Rudy to je něco 👌

V neděli už jen 6 km mírného klesání na ČH sedlo, které si maluši užívají jízdou na bobech. Po obědě na sedle vyrážíme k domovu, špunti se zastávkou v aqua Bruntál.

 Baječný víkend v chatičce bez elektřiny a vody 💚

FOTOGALERIE