sobota 22. července 2023

Vikiho občasník - Slezská Harta

 Na tři noci zabírame všechny čtyři stany glampu U rozmařilého námořníka v klidné zátoce Harty. K dispozici máme loďky a možnosti využíváme dosyta.

První výlet plujeme do Roudna. Flákám se na nafukovací matračce a s pramicí jsem spojen lanem. Pádlující bojují se silným větrem a vlnami. Chvílemi se vůbec neposunujeme kupředu, spíše naopak. Kotvíme v Roudném a jdeme na stejnojmený kopec. Stoupání na bývalou sopku je místy ostré. Nahoře jsme odměněni krásnými výhledy z rozhledny. Ve vesnici dáváme oběd a plujeme zpět s o něco silnějším motorem páč beru taky pádlo do ruky.

Mamka a Laura relaxují na základně. Mamku švihlo v zádech tak, že může sotva chodit a Lala si přivezla z Tater zánět středního ucha.

Druhý výlet je opět po vodě. Kotvíme nedaleko kostela sv. J. Nepomuckého odkud jdeme polňačkama krásnou krajinou do vesničky Nová Pláň. Mají tu vše jako ze škatulky, udržované, čisté. To hlavní co hladové mořské vlky zajímá je bezezbytku uspokojeno v suprovní  restauraci U jelena. Plavba zpět se svrhává v nelítostný závod s hruškovic pramicí. Zatímco plavba tam s větrem nám trvala hodinu, zpět proti větru jen 40 minut.

Jinak koupačka, padelboardy, fotbálek, oheň, opekáčka, hry, kytara, zpěv prostě kempování vlastně glempování.

FOTOGALERIE