sobota 6. května 2017

Gladiator race Milovice

Jedná  historicky prvním mistrovstvím ČR v OCR neboli v překážkovém běhu. Místo konání, tankodrom Milovice spolu vydatnými dešti, které minulý týden panovaly je zárukou toho, že se asi trochu umažeme. Na akci jedu s Kempinátorem a fotografem Pigim.
 
 
Do závodu se startuje v 15 sekundových intervalech na střídačku chlap, ženská. Díky jakémusi žebříčku dle součtu umístění v závodech v minulém roce (u mě jeden závod – Heroes)  startuji sice kus za favority, ale pořád docela vepředu jako 53.
Trať je dle očekávání  velmi bahnitá, překážky  rozmanité. Co je ale nej, jsou tresty za nesplnění překážky. Jedná se o jasně vyznačené běžecké úseky, nikoliv tedy těžko kontrolovatelné angličáky. Navíc je vidět , že se pořadatelé snaží dát trestný úsek úměrně náročnosti nesplněné překážky tzn. když se mi např. nezapíchne oštěp neztratím víc než minutu děláním 30 angličáků.
V cíli jsem celkově 8, ve starších hoších to znamená titul mistra. Startovat více vepředu a hlavně mít za sebou pár Gladiátorů a znát recept na opakující se technické překážky mohlo to být asi i lepší. Na druhou stranu nemít trochu haluz,  spadnout např.  z nízkého monkey baru a strávit 2 minuty při trestném kole s bednou na zádech, dopadlo by to hůře. A právě to se mi na těchto závodech líbí … prostě záleží … jako v biatlonu.
Díky výše uvedenému (intervalový start, spravedlivé a  neoišiditelné tresty) mi  tohle  pojetí přijde jako nej pro ty co akci berou jako „race“ tedy závod. Pořadatelé ukázali, že zlaté české ručičky si prostě dokáží poradit. Několikaminutové fronty na překážkách s možností šidit tresty ať si nechají američtí zlatokopové.