neděle 15. září 2013

Vikiho občasník - Girová

Celodenní déšť, neoptimistické předpovědi na všech možných serverech a varování meterologů před sobotním silným a vytrvalým deštěm způsobuje, že jsem s holkama Koukalkama na vážkách, zda-li nezrušit nocleh na chatě Girová. Nejsme však z cukru takže jedem.

Cestou ještě prší, v největší beskydské dětské herně hotelu Ameryka v Jablunkově se to dá v klidu přežít.Jakmile přijíždíme k chatě Studeniční odkud je to na chatu Girová 2km, je po dešti. V chatě máme teploučko jako ve staré izbě. Po večeři za svitu baterky dobýváme po asi 300 metrech prudkého výplazu vrchol Girová.



Brzy ráno nás opouštějí taťkové, protože jedou na výlet na Trojmezí, kde se koná Goralský maratón. Na krku mi zůstávají čtyři ženské, program je ale pestrý, takže se to dá vydržet a dokonce je i legrace. Po sestupu z Girové na Studeniční máme autem sjet na bobovku do Mostů. Jediná možnost volby vlevo či vpravo způsobuje, že se po pár km jízdy na Mosty ocitáme na Hrčavě ;-) Nakonec se daří bobovku nalézt a můžeme si střihnout pár jízd.



Po obědě přejíždíme do Oldřichovic na lanovkůůů!