neděle 12. října 2014

Vikiho občasník - sněžná expedice

Původně máme v plánu podniknout výlet do úplně jiné části Beskyd. Kvůli jistotě počasí však necháváme objednání noclehu až na čtvrtek a to je pozdě. Chaty Kamenitý, Ostrá, Kmínek, Masarykova hlásí plno. Plno má i chata Sněžná, provozní ale nabízí, že nám připraví komnatu, kde přespává, což s radostí bereme.

K chatě se v tomto období dá ještě dostat autem, ale to by byla houby expedice, že? Necháváme ho na Bílé. Po výborném obědě v nádherně zrekonstruovaném hotelu Bauer jdeme řádit do dětského parku. Je tady toho tolik: lanáček, tubing, obrovská trampoška, šlapací auta, vodní šlapadla, prolézací labyrint …  Má nejoblíbenější atrakce je vodní svět – systém korýtek se stavidly a vodními koly napájený místní strouhou. Byl bych tu až do večera, ale je třeba vyrazit ať nezatmíme.


 
 Nejdříve musíme vystoupat na hřebenovku na kopec Bobek. Je to místy docela stojka, ale tím že se „trochu“ zakecávám mi ani nemá kdy na jazyk přijít věta „mě už bolí nožičky“. Myslel jsem si, že na hřebenovce budu mít vyhráno, ale není tomu tak. Krátké prudké kopce střídají, prudké klesání. Na chatu přicházíme za šera. Hezky se tu o nás starají, dělají mi i oblíbené kakao.




 
Probouzíme se do nádherné neděle. Dnes už je to na pohodu. Dva km po hřebeni na Bumbálku, klesání do Mezivodí, oběd v Bauerovi, dvouhodinové řádění v dětském parku, spánek v autě, dvouhodinové cvičení se strejdou Kempinátorem, prostě jako vždy odpočinkový víkend ;-)