neděle 13. listopadu 2011

Vikiho občasník - Lysá hora

Inverzní ráz počasí pokračuje, PM desítky v Ostravě poletuje požehnaně (viz obr), takže opět velíme k úniku do hor.



V sobotu jsou na programu Visaláje . Taťka spolu s více než 200 nadšenci odbíhá v rámci Lysacupu . Já s maminkou se před zítřejším prvovýstupem vydávám na aklimatizační výšlap na Bílý kříž a Sulov. Cestu tam sice spím, ale zato zpátky jdu celou dobu sám! Kdyby byla možnost tak bych samozřejmě i na cestu zpět využil služeb kočárku či koníka, jenže kočárek i koník se někde ztratili. Den končíme hodinovým řáděním ve vířivce ve Frýdlantu.

V neděli je základním táborem hotel Bezruč odkud to je jen 4km k vrcholu. Po úvodním stěnolezu vyčerpáním usínám. Probouzím se v jiném světě. Nad smogovou pokličkou je krásné slunečné počasí. Je to mé třetí zdolání Lysé. Poprvé jsem zde byl kočárkem, podruhé ve vozíku za kolem. Dolů jdeme přes Lukšinec. Regenerace probíhá opět ve frýdlantské výřivce.

pozn. koníka: nejlepší možnost jak se vyhnout neustálým pokusům mladého Veldy o osedlání je se před ním schovat. „Maskovaný“ postup několik desítek metrů za dvojicí máma – Viki se zatím zdá být ideální. Dle zkušených ale prý zanedlouho přijde odbobí „ mě bolí nožičky“, na což budeme ještě muset něco vymyslet ;-)