neděle 7. listopadu 2010

Vikiho občasník - premiéra na Lysacupu

Tento víkend bude zase po delší době závodní.

rozhledna Panoráma - Kabátice

V sobotu se nejprve rozehříváme výstupem na rozhlednu Panoráma u Chlebovic. Odpoledne je přesun do FM, kde se koná běžecká mega akce Hornická desítka. Po hodině spánku v parku u Ostravice nabírám tolik sil, že tleskáním povzbuzuji nejen probíhajícího taťku, ale i dalších zhruba pět set běžců.

Neděle 7.11. je pro mě významný den jednak pro to, že mám 1,5 roku, ale hlavně proto, že zaznamenám svou první účast na kultovní sportovně-společenské akci Lysacup. Jen pro připomenutí; LC je 16 etapový závod, kde se startující snaží co nerychleji zdolat vrchol Lysé hory. Letošní ročník se inspiroval nejslavnějším cyklistickým závodem TdF a úvodní etapa – prolog se bude odehrávat na jiném kopci. V. Javorník
Volba padla na Velký Javorník. U skokanských můstků ve Frenštátě se registruje téměř 200 závoďáků vč. naší tříčlenné rodiny. Za 20 Kč startovného dostávám sportovní ponožky č. 43. Než do nich ze své aktuální velikosti č. 23 dorostu uběhne ještě mnoho etap LC, proto mi je zabavuje otec. Půl hodiny před oficiálním st. výstřelem s taťkou a strejdou Luďou vyrážíme, protože chceme povzbudit mamku a ostatní členy našeho teamu X-Cobras v cílové rovince, udělat nějaké fotky a taky se vyhnout dlouhému čekání ve frontě na pivo. V cíli na Javorníku jsme tak akorát, zrovna dobíhají ti nejlepší. Mami to zvládá s úsměvem. U turistické chaty naši ještě dlouho debatují s kamarády. Já ještě nemám dost proto si x-krát vybíhám schody před chatou. Únava na sebe nenechává dlouho čekat. Cestou dolů si v nosítku dávám šlofíka.

VÝSLEDKY LYSACUPU

Vypadá to, že brzy nebudu na LC jednookým králem mezi slepými ve své kategorii. Konkurenční oddíl Vodní záchranné služby zřejmě svůj team rozšíří o nového borce.