pondělí 21. února 2011

Vikiho občasník - únik před PM10

Prašného aerosolu PM10 je v ostravském vzduchu opět 3 x více než je limit. Já, mamka i auto jsme už zdraví, takže hurá se trochu nadýchat do hor.



Sobotu věnujeme naši oblíbené klasice, Pustevnám. Na Ráztoce stojíme před otázkou co nasadit na můj vozík. Před lyžemi dostávají přednost kola. Mlha by se dala krájet. S vidinou slunce ve vyšších polohách stoupáme kolem Nořičí hory. Na této variantě výstupu se nám líbí především to, že zde většinou nepotkáme ani živáčka. Dnes tu potkáváme akorát pár zoufalých běžkařů bojujících se sjezdem po zledovatělé krustě. Pustevny a furt mlha. Zkoušíme to ještě výš k Radegastovi . Stále mlha. Vidět sice není nic, ale zase to má výhodu, že je Radhošť promenade skoro liduprázdná. Na chatě Šumná dáváme jídlo. Dolů jedu s mamkou lanovkou, taťka s vozíkem sbíhá.

mapa

garmin



V neděli chceme prozkoumat Palkovické hůrky ze strany od Hukvald. Hlásili, že bude slunce, ale sněží. Nikde nikdo, bukové lesy, romantika. Oběd dáváme v hotelu Barborka. Posilněni dobýváme nejvyšší kopec hůrek Kubánkov (660 m.n.m).



mapa

garmin