sobota 19. září 2015

Mad-race


Nabídka startovat v teamu TV Polar po boku Stana Najverta, Máry Zemana a šéfa Julba Kempinátora se neodmítá. V tomto závodě je nutné uběhnout 7 km a přitom překonat 27 překážek, takže to pokud dobře počítám vychází  na téměř 4 překážky na 1 km. Je jasné, komu z nás bude tato konstalace nejvíce vyhovovat, rozhodně to ale mjr. Zemanovi zadarmo dát nechceme. Jestli naše vnitroteamové souboje budou stačit na nějaké umístění netušíme, neb závoďáky z téhle branže neznáme.

 Startuje se ve vlnách po 40, my jsme hned v té první. Začínáme výběhem Vaňkáče, po překážce vede Mára pak se v čele na nějaký čas usazuji já. Padák do zasněžovacího jezírka, výdrap po gumových pásech, které jsou pro jistotu kropeny vodou nahoru a hurá po sjezdovce dolů. Plazení, kláda, potok, balíky slámy, lanové sítě atd. atd.
 
 
 
Asi nás na překážkách nečekají tak brzo, protože např. vběhnu do roklinky a ptám se děvčat, kudy dál, tak je ukážou nahoru a řeknou lano, takže vrácečka zpět a šup na lano. Překážky "ručkování" si všímám až po zpáteční cestě tak si ji dávám dodatečně. Docela sranda je prolézt úzkou kovovou rourou visící v úrovni hlavy, jak tohle proleze ramenáč Vanis fakt netuším. Další lahůdka je skok z plošiny do sítě a po ni se následně na můj vkus dost vysoko vydrápat a slézt dolů. Následují zdvihání pneu na laně, běh s polenem, boulder no a pak ta osudná. Kolmou zeď ani nadvakrát nepřekonávám a musím na trestné angličáky. Mezitím tarzan Mára šup přes zeď a mizí. Nastává dlouhé stoupání na Vaňkáč a vím, že po angličanech to už na seběhnutí Márova náskoku nebude. Pár překážek ještě jedna koupel v jezírku a dolů do cíle.
 
 
 
Mára vítězí, já za ním, pak překvapení dne Kempinátor ( 8kg váhy dole se holt projevuje), za ním Stano. Z dalších vln se bohužel na třetí flek pouhých 8s před Kempinátora dostává nějaký borec, vítězství v teamech je ale tutovní. Druhý team TV Polar  pod vedením Kořiho končí 6.

Přes šrámy a další bolístka skvělý zážitek, mnohem intenzívnější než při klasickém běhu. A hlavně podobně jako v biatlonu vzrůšo až konce. Člověk si až do poslední položky-překážky nemůže být ničím jistý. Pořadatelé velmi náročnou přípravu závodu zvládli po všech stránkách skvěle.
Výsledky jednotlivci

Výsledky teamy

V článku byly použity nádherné fotky z objektivu L.Hájka. Zde jsou další.

Video ze závodu