sobota 27. listopadu 2010

Vikiho občasník - po Medvídkové ke Zbuji

Sobotní odjezd na další etapu LC je jako vždy hektický, chaotický a časově "na kost". Je jasné, že v takovém shonu se lehce dělají chyby. Mamka přibíhá k autu s téměř hysterickým křikem „jééžííši já jsem nechala klíče od bytu zevnitř, co budeme dělat, musíme to nějak řešit, nikam nemůžeme jet“. My, mužská část rodiny zachováváme klidnou hlavu a z pozice většiny rozhodujeme „jedem na hory, otevření bytu se bude řešit potom“.
Na startu u Rajské boudy jsme akorát na čas. V houfu více než 200 závodníků dnes naši rodinu reprezentuje mamka. Houf startuje nahoru, já s taťkou vyrážím opačným směrem hledat medvídky. Vo co go? Minulý týden jsme se na chatě u Zbuja bavili s jejím majitelem Ivanem a ten nám povídal o nové (staronové) trase ke Zbuji od mostu pod peřejemi Ostravice. Prý ji označili (medvídci na stromech), postupně na ní dělají drobné terénní úpravy a má se po ní běžet Adrenalincup.značení trasy My na trasu nastupujeme u bývalé chaty Silnic. Odtud jdeme po Medvídkové prudce do kopce singletrekem. Protneme asfaltku vedoucí kolem hory Ostré a širší cestou stoupáme kolem Ostré k Medvědí skále. V tomto úseku je les dost prosekaný, takže tu určitě musí být pěkné výhledy. Dnes sněží a je mlha, nevidíme tedy nic. Od Medvědí skály už stoupáme jen mírně. Vynořujeme se z lesa téměř na vrcholu sjezdovky Ostrá. Pro protnutí sjezdovky, scházíme lesem a jsme na turistické modré. U Zbuja čekáme na maminku. Mým hlavním a jediným posláním 1,5 hod pobytu v hospůdce je otvírat, zavírat dveře a plést se hostům a číšnicím pod nohy. Naštěstí jsou všichni trpěliví. Naopak to ještě vypadá, že se jim to líbí a vždy se mnou prohodí pár slov. Kolem hospody u Veličků se vracíme zpět k Rajdě.

mapa - medvídková trasa

Cestou domů vytáčíme 150. Chvíli po té co jsme před domem jsou tu šikovní hoši z hasičského sboru a během chvilky nám otvírají dveře. Bez poškození zámku a zadarmo!