neděle 3. července 2022

Vikiho občasník - Malorca

 Po třinácti letech života jsem se konečně dočkal. Místo do hor vyrážejí Veličkovi k moři. Původní plán jet bez cestovky bere za své týden před odletem, po to tom co nám spekulanti Kiwi - Ryanair podruhé ruší zpáteční let a nabízí náhradní s tučným příplatkem. Stačí pár minut u PC a letíme s cestovkou all inlusive. Ubytko máme cca 100m od původně planovaného, konkrétně v městečku Cala Ratjada na východním pobřeží ostrova.

Máme se báječně. Zatímco v Ostravě panují nesnesitelná 33°C stupňová vedra, my máme celý týden skvělých 28°C. To jsou teploty, při kterých lze dělat vše, ne se jen placatit na pláži. Naši se každý den ztrácejí z pokoje už kolem šesté, mamka poběhat po pláži a zacvičit jógu, taťka hoblovat okolní skalnaté kopce.

Stejný scénař se opakuje v podstatě každý den. Po bohaté snídaní vyrážíme k moři. Né však vždy na nejbližší pláž, ale třeba na vzdálenou několik km přes lesy a kopce. Moře je v kvalitě "crystal clean" a co se nám líbí nejvíce je jeho pestrost, někdy je klidné, někdy vlnky, někdy mega vlny a červená vlajka. 

Po vyblbnutí v moři se kolem 14 hod vracíme do hotelu na žranici zvanou oběd. 

Po obědě až do podvečera blbneme u hotelového bazénu.

Před večeří procházka městem k majáku, holky nákupy, chlapi výlet na elekro harleji po pobřeří, Valinka na koníčky. 

A večer s mamkou pravidelné karetní souboje v žolíku.

Během pobytu nám neuniká, že spoustu lidí za celou dobu vůbec neopouští hotelový komplex. Od snídaně se přesunou k bazénu, kde leží na lehátku, kouří a pravidelně s kelímkem chodí k baru pro drinky. Pak oběd a stejný program jako dopoledne. Po večeři sezení přímo u baru. Předposlední den taťka zjišťuje, že za celou dobu pobytu ani pět minut jen tak neležel na pláži či na lehátku u bazénu. Beru do rukou stopky a provádíme malý experiment. Taťka lehá na lehátko a nic nedělá. 5,10,15 minut a prosí mě ať to ukončím. Po 20 minutách zcela vyčerpaný ukončuje experiment. Klobouk dolů před  těmi co to vydrží x hodin denně 😜 ⬇  

Malorca byla fajn ❤ 

FOTOGALERIE