neděle 16. ledna 2022

Vikiho občasník - Rudohorská chata

 

Příležitost navštívit tuto chatu se prý neodmítá a tak v sestavě tři FO3 a tři mládežnící vyrážíme směr Jeseníky. Taťkové se s vidinou, že je chajda mimo civilizaci, a že tam není ani voda, ani elektrika těší jako malá děcka a navíc tomu říkají romantika. Mládežnické křídlo má o romantice trochu jiné představy, třeba v penzionu Pepovka odkud startujeme je teplo, voda, smažák, kofola, wifi, bazén atd. No nic, po zfutrování smažáku a pár km chůze jsme u chalupy. Vytopit se ji daří celkem rychle a začíná večer s kultovní deskovkou Age of mythology. Strejda Peťan hned po příchodu žhaví pánev a postupně servíruje různé steaky na různý způsob. Dávám si a fakt mňamka, ale jak jich může někdo sežrat třeba pět to nechápu.

V noci je jeden člen výpravy nucen několikrát vyprázdnit obsah žaludku. Kupodivu to není nikdo z těch co mají břicha plné piva a steaků, ale jeden z mládežníků, konkrétně Peťan alias Maja. No ono sežrat sáček tatarky a zapít ho dvěma litry spritu asi pro žaludek není to pravé ořechové. 

Druhý den ráno není Maja s bolestmi břicha schopen vstát z postele a tak vstříc Rudohorskému vodopádu vyrážíme bez obou Peťanů. Ve čtyřech se po čtyřech drápeme nad vodopády a míříme prozkoumat další prý ještě romantičtější ( asi i bez kamen a postelí 😜 ) chaty Keprnickou a Kvedlenu v nichž nás v budoucnu nocleh určitě nemine.  

 FOTOGALERIE